Mai intâi de toate vă veți prezenta, dacă este posibil, cu un diagnostic de la medic, analize, bilete de ieșire din spital, orice act din care se poate vedea istoricul bolii.

Important! Nu intrerupeți tratamentul medicamentos decât dacă așa hotărăște medicul ce vi l-a prescris! Aceasta  este o tehnică complementară deci nu exclude medicina alopată.

Pacientul poate fi culcat pe un pat sau pe o masă de masaj, acoperit, într-o poziţie confortabilă. Tratamentul Bowen se poate aplica şi pacienţilor aşezaţi pe scaun.

Un tratament constă în aplicarea unor mişcări delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice, asupra muşchilor şi ţesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte uşoară. Prin aplicarea acestor mişcări se transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, recuperând memoria celulară a unei stări ideale de relaxare şi echilibru.

Între fiecare dintre seturile de mişcări există cateva minute de pauză, în care pacientul se odihneşte, singur în linişte. Organismul său are astfel timpul necesar pentru a prelucra mesajele declanşate de mişcările Bowen şi a iniţia procesul de vindecare. Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima şedinţă, procesul de auto-vindecare derulându-se şi pe parcursul zilelor următoare.

Tratamentele se aplică, de regulă, la interval de şapte zile. De cele mai multe ori, sunt necesare doar câteva şedinţe de tratament, în cazul afecţiunilor acute. Terapeutul se poate concentra pe o problemă specifică sau se poate adresa organismului ca un întreg, într-o maineră holistică.

Spre deosebire de celelalte terapii manuale, Tehnica Bowen nu foloseşte manipulări în forţă. Terapeutul nu forţează organismul pacientului să execute o comandă, ci permite acestuia să întreprindă acele acţiuni necesare pentru a se auto-vindeca, în propriul său ritm.

 ATENTIE !  

 Această tehnică nu face niciun rău și nu are contraindicații!

 Pentru ca sedința să fie un succes trebuie să intrați  într-o stare de relaxare totală, să fiți  detașați și încrezători, să aveți pe dumneavoastră haine lejere și să nu vă parfumați în exces.